Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Відключення електропостачання споживачам через ДТП частішають

January 11, 2019

Новий рік тільки розпочався, але енергетики уже встигли зібрати багатий «урожай» збитих електроопор. Іноді за один день у різних районах області стається по кілька ДТП, що тягнуть за собою аварійні відключення електропостачання.

Наприклад учора через пошкодження опор  без електропостачання довелося провести жителям сіл Мар’янське та Таврійське.

Водій автомобілю Chevrolet Aveo не впорався з керуванням на слизькій дорозі та збив електроопору поблизу села Таврійське. У більшості випадків атомобілісти тікають з місця пригоди, але це ДТП стало виключенням із правила. Водій сам повідомив поліції та енергетикам Голопристанського РЕЗу про випадок та дочекався на їх прибуття для з’ясування обставин. 

Без електропостачання залишаються 18 абонентів села Таврійське. Наразі бригада Голопристанського РЕЗу та ЕМ проводить відновлювальні роботи. Енергетики сподіваються на розуміння з боку жителів населеного пункту, адже заміна електроопори – це завжди тривалий та відповідальний процес.

Друге ДТП з пошкодженням майна Товариства сталося того ж дня у Каховському районі. На відміну від вищезгаданого свідомого автомобіліста, горе-водій підбив електроопору поблизу села Мар’янське та втік з місця пригоди. Через його вчинок ранок без електропостачання провели 43 абоненти села.

Енергетикам Каховського РЕЗу та ЕМ вдалося оперативно відновити електропостачання.

Товариство «Херсонобленерго» нагадує несвідомим водіям: якщо з вашої вини було пошкоджене електрообладнання, втеча з місця пригоди не звільняє вас від відповідальності. Про всі випадки повідомляється поліції і винні завжди несуть покарання за свої вчинки.

АТ «Херсонобленерго» сподівається на допомогу небайдужих жителів області. Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій, збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, відразу телефонуйте до поліції на номер «102» або до районного відділу електромереж.

Лише спільними зусиллями ми можемо навчити водіїв обережного керування та зменшити кількість аварійних відключень електромереж.

Крім того, енергетики вкотре звертаються до всіх водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними у зимову пору року за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не сідати за кермо напідпитку, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та в окремих випадках до летальних наслідків.

Фото ілюстративне

Нагору